سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زن یا زنانِ مباهله؟

ارسال شده توسط Mahdi Movahed-Abtahi در 92/8/12:: 3:0 عصر

زن یا زنانِ مباهله؟

وقتی که آیه 61 سوره آل عمران «فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکاذِبینَ» نازل شد، پیامبر صلی الله علیه و آله چه کرد؟

آیا یک زن را همراه خود برد؟

آیا پیامبر (ص) فحوای نص آیه (همراه بردن زنان و نه یک زن) را رعایت کردند؟

اگر در آیه فوق سخن از آوردن زنان برای نفرین کردن باشد، پیامبر (ص) باید یک زن را می برد یا بیشتر از یک زن را؟

آیا ممکن است زنان درآیه فوق به معنای چند زن نباشد بلکه فقط به معنای یک زن باشد؟

طبق اعتقادات مسلمانان و بر اساس نص صریح آیات قرآن، پیامبر (ص) می باید امر الهی را انجام دهد یا نهی الهی را پرهیز کند.

در برخی آیات دیگر، تصریح شده که پیامبر(ص) نمی توانسته از امر و نهر الهی سرپیچی کند زیرا اگر مرتکب می شد، توبیخ یا تنبیه گشت.

بنابراین، الزاماً پیامبر (ص) می بایست دو یا چند زن را برای نفرین کردن به همراه خود می برد تا مصداق عمل کردن به قرآن باشد. حال سؤال این است که زن دوم در در روز مباهله کیست. تاریخ تحریف شده و بایکوت شده صدر اسلام در این باره ساکت است ولی آیا سکوت تاریخ می تواند مدرکی قوی تر از نص صریح قرآن (مبنی بر الزام پیامبر (ص) برای تبعیت از دستورات) و اعتقاد مسلمانان مبنی بر معصوم بودن ایشان باشد؟

کسی را نمی توان در میان اندیشمندان و مفسران شیعی و سنی پیدا کرد که درباره زن دوم نظری داده باشد به جز یکی از علماء درگذشته (مرحوم آیه الله سید محمدعلی موحد ابطحی) که در درس تفسیر خود و در ذیل این آیه به صراحت معتقد بود: «پیامبر (ص) به مفاد نساء در این آیه عمل کرده و غیر از حضرت زهرا علیه السلام، زن دیگری را نیز به همراه برده است و آن زن فقط حضرت زینب کبری (ع) می توانست باشد زیرا از اهل بیت پیامبر (ص) بود و البته بزرگتر از خواهرش حضرت ام کلثوم. هیچ یک از زنان پیامبر (ص) نیز به استناد آی تطهیر مشمول در اهل بیت نمی شدند».






بازدید امروز: 191 ، بازدید دیروز: 320 ، کل بازدیدها: 423023
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ